This portal is no longer updated. Aalto University School of Business Master's Theses are now in the
Aaltodoc publication archive (Aalto University institutional repository)
School of Business | Department of Management and International Business | Organization and Management | 2012
Thesis number: 12755
Työhyvinvointi osana yritysvastuuta
- Näkemyksiä suomalaiselta elintarvikealalta
Author: | Järvinen, Maija |
Title: | Työhyvinvointi osana yritysvastuuta - Näkemyksiä suomalaiselta elintarvikealalta |
Year: | 2012 Language: fin |
Department: | Department of Management and International Business |
Academic subject: | Organization and Management |
Index terms: | organisaatio; organization; johtaminen; management; työ; work; hyvinvointi; welfare; yhteiskunta; society; elintarvikkeet; food stuffs |
Pages: | 74 |
Full text: |
» hse_ethesis_12755.pdf size:476 KB (486775)
|
Key terms: | corporate responsibility; yhteiskuntavastuu; haastattelu; interview; henkilöstö; personnel |
Abstract: |
TUTKIMUKSEN TAVOITE:
Kuluttajat ja sitä myötä myös yritykset ovat yhä kiinnostuneempia yritysten vastuullisuudesta. Samaan aikaan väestön ikääntyessä ja työn luonteen muuttuessa myös työhyvinvoinnin merkitys eläkeiän pidentämiseksi ja yritysten menestyksen turvaamiseksi kasvaa. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten elintarvikealan edustajat kokevat työhyvinvoinnin aseman osana yritysvastuuta. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään elintarvikealan edustajien näkemyksiä työhyvinvoinnin vastuiden jakautumisesta yrityksen sisällä.
LÄHDEAINEISTO: Lähdeaineistona käytetään elintarvikealalla työskentelevien työhyvinvointiasiantuntijoiden teemahaastatteluja. TULOKSET: Työhyvinvointi on selkeä osa yrityksen vastuullisuutta, mutta sitä ei voi erottaa erilliseksi osa-alueeksi muista sosiaalisen vastuun ulottuvuuksista. Vastuullisuuden toiminnan määrittelyssä tulisi kiinnittää erityisesti huomiota yrityksen tahtotilaan ja toiminnan kokonaisuuteen. Olennaisimmassa osassa vastuullisuuden ja työhyvinvoinnin johtamisessa ovat yrityksen linjaukset, jotka mahdollistavat muun muassa laadukkaan esimiestyön, toimivan arjen ja turvalliset työskentelyolosuhteet. Myös esimies ja yksilö itse vaikuttavat merkittävästi työhyvinvointiin, joten yrityksen tärkeäksi tehtäväksi jää työhyvinvoinnin edellytyksien turvaaminen ja kehittäminen. |
Electronic publications are subject to copyright.
The publications can be read freely and printed for personal use.
Use for commercial purposes is forbidden.