Kauppakorkeakoulun julkaisuportaali
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun gradujen tiedot nyt Aaltodocissa: Aaltodoc-julkaisuarkisto
Kauppakorkeakoulu | Laskentatoimen ja rahoituksen laitos | Laskentatoimi | 2010
Tutkielman numero: 12405
Controller-palvelun kehittäminen pk-yrityksille ulkoistetussa taloushallinnossa
Tekijä: Topp, Juuli
Otsikko: Controller-palvelun kehittäminen pk-yrityksille ulkoistetussa taloushallinnossa
Vuosi: 2010  Kieli: fin
Laitos: Laskentatoimen ja rahoituksen laitos
Aine: Laskentatoimi
Asiasanat: laskentatoimi; accounting; taloushallinto; financial management; ulkoistaminen; outsourcing; palvelut; service; kehitys; development
Sivumäärä: 113
Kokoteksti:
» hse_ethesis_12405.pdf pdf  koko: 776 KB (793931)
Avainsanat: controller; controller-palvelu; ulkoistaminen; kommunikaatio
Tiivistelmä:
TUTKIELMAN TAVOITTEET Tutkielman tavoitteena on määrittää, mitä ulkoistettuun controller-palveluun sisältyy sekä mitä osa-alueita palvelusta voidaan tarjota sähköisessä muodossa. Lisäksi tavoitteena on selvittää yritysten asenteet ulkoistamista ja controller-palvelua kohtaan sekä selvittää onko markkinoilla kiinnostusta kyseiselle palvelulle.

LÄHDEAINEISTO Lähdeaineisto koostuu yhdeksästä semi-strukturoidusta haastattelusta. Haastattelut jakaantuvat kahteen osaan. Ensimmäisessä vaiheessa haastateltiin yhtä controlleria ja kahta talousjohtajaa ja toisessa vaiheessa haastateltiin kuutta toimitusjohtajaa. Haastattelut suoritettiin huhti-heinäkuun 2010 aikana. Haastattelut koostuvat viidestä eri aihe-alueesta.

TULOKSET Tutkimuksen tulokset osoittavat yritysten olevan kiinnostuneita controller-palvelusta. Palvelu tulee muodostumaan niin sanotusta perusosasta ja lisäosasta. Perusosan tehtävät ovat jatkuvaluonteisia, kuten tietojen oikeellisuuden varmistaminen, raporttien laatiminen yrityksen sisäisiin tarkoituksiin ja budjetointi. Lisäosan tehtävät ovat puolestaan kertaluontoisia, kuten investointien suunnittelu ja ad-hoc tehtävät. Tulosten perusteella controller-palvelu voidaan tuottaa suurimmaksi osaksi täysin sähköisenä, mikä vastaa palvelua kehittävän yrityksen toiveita.

AVAINSANAT Controller, controller-palvelu, ulkoistaminen, kommunikaatio.
Verkkojulkaisut ovat tekijänoikeuden alaista aineistoa. Teokset ovat vapaasti luettavissa ja tulostettavissa henkilökohtaista käyttöä varten. Aineiston käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.