Kauppakorkeakoulun julkaisuportaali
Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun gradujen tiedot on Aaltodocissa: Aaltodoc-julkaisuarkisto
Kauppakorkeakoulu | Johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan laitos | Kansainvälinen liiketoiminta | 2011
Tutkielman numero: 12690
The cross-border knowledge transfer following a foreign acquisition in the early stages of internationalization (case of a Finnish SME in food industry)
Tekijä: Seytkhalilov, Arif
Otsikko: The cross-border knowledge transfer following a foreign acquisition in the early stages of internationalization (case of a Finnish SME in food industry)
Vuosi: 2011  Kieli: eng
Laitos: Johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan laitos
Aine: Kansainvälinen liiketoiminta
Asiasanat: kansainväliset yhtiöt; international companies; kansainvälistyminen; internationalization; elintarviketeollisuus; food industry; pk-yritykset; smes; tieto; knowledge; tietämyksenhallinta; knowledge management; organisaatiomuutos; organizational change
Sivumäärä: 117
Avainsanat: SMEs, foreign acquisition, cross-border knowledge transfer, combinative capacity, contributive capacity, process stage internationalization, business networks, market knowledge, product and process innovation, organizational restructuring
Tiivistelmä:
The purpose of this research is to investigate factors and conditions that stimulated and facilitated a productive cross-border knowledge transfer between a Finnish SME and its newly-acquired Swedish firm. A thorough analysis of company’s structure and culture, surrounding business environment both in home and target foreign markets would be paid considerable attention in this research. Moreover, the case’s phenomenon of knowledge exchange will be decomposed into building blocks and structural elements. It will help in identifying the important direct factors that contributed to successful transfer and leverage of knowledge. Eventually, the research will be summed up with the knowledge transfer’s impact on SME’s operations and structure
Graduja säilytetään Oppimiskeskuksessa Otaniemessä.