School of Business publications portal
Aaltodoc publication archive
Aalto University School of Business Master's Theses are now in the Aaltodoc publication archive (Aalto University institutional repository)
School of Business | Department of Business Technology | Logistics | 2010
Thesis number: 12439
Projektien ja resurssien hallinta moniprojektiympäristössä - case vesihuollon urakointi
Author: Kotilainen, Juha-Pekka
Title: Projektien ja resurssien hallinta moniprojektiympäristössä - case vesihuollon urakointi
Year: 2010  Language: fin
Department: Department of Business Technology
Academic subject: Logistics
Index terms: logistiikka; logistics; rakennustoiminta; building construction; vesitalous; water resource management; projektit; projects; ohjausjärjestelmät; control systems
Pages: 73
Full text:
» hse_ethesis_12439.pdf pdf  size:2 MB (1626847)
Key terms: lean construction; moniprojektiympäristö; projektinhallinta; resurssien allokointi; rakentaminen
Abstract:
Yhä useammat yritykset järjestävät toimintaansa moniprojektiympäristössä, jossa merkittävä osa tuotannosta järjestetään päällekkäisinä ja jatkuvina projekteina. Tämä on aiheuttanut haasteita perinteisille projektinhallinnan menetelmille, jotka ovat keskittyneet yksittäisten projektien organisointiin.

Tutkimuksessa eritellään asioita, joita moniprojektiympäristössä toimivan vesihuollon urakointiyrityksen tulee ottaa huomioon projektien ja resurssien järjestelyssä jotta nykyinen ja tuleva tuotanto tulee huomioiduksi. Tutkimuksessa esitellään graafinen rakentamisen projektinjohdon malli, joka pohjautuu kirjallisuuskatsaukseen projektinhallinnan, moniprojektinhallinnan, ja lean constructionin tutkimuksesta. Mallin tavoitteena on auttaa yritystä varmistamaan tuotantoon tulevien projektien aloituskelpoisuus ja parantaa yrityksen resurssien ja tilauskirjassa olevien projektien yhteen sovittamista dynaamisessa ympäristössä. Mallia sovelletaan empiirisessä osiossa käymällä läpi case-yrityksen projektit tilikausilta 2008– 2010, luokittelemalla niitä ja kuvaamalla niiden piirteitä.

Yrityksen projekteja läpi käydessä todetaan, että yrityksen projektit voidaan jakaa neljään tyyppiin maksuperusteen mukaisesti, ja työjonosta tuotantoon siirrettävien projektien priorisointi ja resurssivalinnat kannattaa tehdä tämän jaon mukaan. Työjonon voidaan käyttää myös vapaiden resurssien työllistämiseen puskurityön avulla. Tuloksina esitetään prioriteettijärjestys, jonka mukaisesti yritys voi jakaa resursseja projekteille ja kuinka eri projektityyppejä kannattaa ohjata. Todetaan, että mallia on mahdollista käyttää yrityksen projektinjohdossa.
Electronic publications are subject to copyright. The publications can be read freely and printed for personal use. Use for commercial purposes is forbidden.