School of Business publications portal
Aaltodoc publication archive
Aalto University School of Business Master's Theses are now in the Aaltodoc publication archive (Aalto University institutional repository)
School of Business | Department of Management and International Business | Organization and Management | 2011
Thesis number: 12498
Projektijohtamisen kehittäminen asiantuntijaorganisaatiossa
Author: Lehtinen, Pasi
Title: Projektijohtamisen kehittäminen asiantuntijaorganisaatiossa
Year: 2011  Language: fin
Department: Department of Management and International Business
Academic subject: Organization and Management
Index terms: organisaatio; organization; johtaminen; management; asiantuntijat; specialists; projektit; projects; kehitys; development
Pages: 77
Full text:
» hse_ethesis_12498.pdf pdf  size:733 KB (750385)
Key terms: projektijohtaminen; asiantuntijaorganisaatiot; projektiportfoliojohtaminen; henkilöstön kehittäminen
Abstract:
Tutkimuksessa tavoitteenani on kuvata sitä, kuinka asiantuntijaorganisaatiossa voidaan kehittää projektijohtamista ja organisaation toimintaa. Keskityn havainnoissani nuorempien asiantuntijoiden oppimisen kehittämiseen ja yrityksen strategisen kilpailukyvyn parantamiseen organisaation kehittämisen kautta. Tutkimus on tehty toimeksiantona Kreab Gavin Anderson Suomen toimistolle ja työn tavoitteena on kehittää organisaation toimintamalleja. Tutkin työssäni koko asiantuntijaorganisaation toimintaa, projekti- ja asiakastyöskentelyä sekä nuorten asiantuntijoiden kehittymistä. Tutkimukseni avainkysymyksiksi nousi projektityöskentelyn kehittäminen, osaamisen siirtyminen nuorille asiantuntijoille ja tehokkaan asiakas- ja projektiportfolion hallinnan kehittäminen.

Projektijohtamisen kehittämistä varten toteutin kvalitatiivisen tutkimuksen tapaustutkimuksena Kreab Gavin Andersonin toimintamalleista koskien työn sisältöä, projektien johtamista ja työssä kehittymistä. Halusin nimenomaan ymmärtää projektin hallinnan merkitystä tuloksen teossa ja sitä, miten konsultit voivat itse kehittää työtään. Toimeksiantajaa kiinnosti myös se, kuinka konsultit voivat kehittyä työssään nopeammin. Toteutin kvalitatiivisen tutkimuksen haastattelut yrityksessä vuonna 2010, lisäksi käytössäni oli yrityksen strategiaan liittyvää materiaalia ja osallistuin yrityksen suunnittelupäiville.

Tutkimukseni perusteella pienissä asiantuntijaorganisaatioissa ei ole tarpeeksi vahvasti keskitytty projektijohtamisen kehittämiseen ja resurssien suunnitteluun. Työntekijät ovat olleet yleisesti tyytyväisiä yrityksen perehdyttämiseen, mutta työntekijöiden pidemmän sitouttamisen onnistumiseksi asiantuntijaorganisaatiossa tulisi suunnitella paremmin nuorien asiantuntijoiden osuutta strategian ja myynnin kehittämisessä. Kansainvälisen yrityksen luoman verkoston hyödyntäminen nähtiin vahvana mahdollisuutena, niin myynnin kuin sisäisen kehittämisen ja kilpailukyvyn näkökulmasta. Asiantuntijaorganisaation avoin työympäristö nähtiin tärkeänä tekijänä yrityksen kehittymisen kannalta. Tällaisessa ympäristössä nähtiin mahdollisuus edistää projektityöskentelyä ja saada aikaan tehokas työilmapiiri, jossa partnereiden tehtäväksi jää strategian kirkastaminen.
Electronic publications are subject to copyright. The publications can be read freely and printed for personal use. Use for commercial purposes is forbidden.